Braggart

Η Braggart Contemporary Gallery εγκαινιάζει το πρώτο Art Box Gallery με την παρουσίαση της πέμπτης Ατομικής Έκθεσης Reflective Symmetry: A journey through the Kaleidoscope/ Αντανακλαστική συμμετρία: Ένα ταξίδι μέσα από τα καλειδοσκόπια της εικαστικού Μαρίας Ζησοπούλου

Η διαδικτυακή γκαλερί σύγχρονης τέχνης Braggart Gallery,  που κινείτε ανάμεσα στο διαδίκτυο και σε χώρους φυσικούς εγκαινιάζει το πρώτο Art Box Gallery στον αριθμό 55 της οδού Παπακυριαζή  στη συμβολή της με την Σκαρλάτου Σούτσου  στο Κέντρο της Λάρισας, με την παρουσίαση της Ατομικής έκθεσης Reflective Symmetry: A journey through the Kaleidoscope/ Αντανακλαστική συμμετρία: Ένα ταξίδι μέσα από τα Καλειδοσκόπια της εικαστικού  Μαρίας Ζησοπούλου, από14 Ιουνίου έως 20 Αυγούστου 2023. Τα εγκαίνια του χώρου και της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 14 Ιουνίου στης 20:30, Παπακυριαζή 55 Λάρισα.

Η έκθεση που παρουσιάζετε, διαπραγματεύεται την αλληλεπίδραση με τη φύση και το φυσικό περιβάλλον, μια διαδικασία ολοκληρωμένης εμπειρίας που συνδυάζει την φαντασία και την παρατηρητικότητα

Η σειρά ψηφιακών έργων "Kaleidoscopes" προέκυψε παρατηρώντας τις λεπτομέρειες της φύσης, σε μια προσπάθεια να απαθανατίσει την ομορφιά της μέσα από το φακό της. Οι πολλαπλοί καθρεπτισμοί στην αρχική εικόνα  προκάλεσαν στην Μαρία Ζησοπούλου  μια αίσθηση μαγείας και μυστηρίου καθώς οι φυσικές μορφές μετατρέπονται σε κάτι εντελώς διαφορετικό, μια ανακάλυψη της ομορφιάς μέσω της συμμετρίας. Μέσα από τα καλειδοσκόπια η φύση μετατρέπεται σε ένα ατελείωτο παιχνίδι σχημάτων και χρωμάτων. Αυτή η νέα πραγματικότητα που δημιουργείται είναι πολυδιάστατη, πολύχρωμη και συμμετρική εικόνα που αντικατοπτρίζει την ομορφιά της φύσης με ένα μοναδικό και μαγευτικό τρόπο. Τα καλειδοσκόπια αποτελούν ένα παράδειγμα αναζήτησης της  πεπερασμένης γνώσης. Αναπαριστούν την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης γνώσης και της αλήθειας και ενισχύουν την αναζήτηση για μια πιο ολοκληρωμένη κατανόηση του κόσμου και του εαυτού μας. Συνδέονται στενά με το υποσυνείδητο και τη φαντασία.

“... Οι συμμετρικές και αναδρομικές δομές που βλέπουμε στα καλειδοσκόπια μας επιτρέπουν να βιώσουμε μια νέα ευφυΐα και αρμονία, που δεν μπορεί να εξηγηθεί μόνο με φυσικούς νόμους. Αυτή η εμπειρία μας καλεί να αμφισβητήσουμε την έννοια της αντικειμενικής πραγματικότητας και να αναζητήσουμε την ομορφιά στην πολυπλοκότητα και την αβεβαιότητα του κόσμου γύρω μας."

Απόσπασμα από το βιβλίο “Eye and Brain: The Psychology of Seeing” του Richard L. Gregory

Η φιλοσοφία για τα καλειδοσκόπια αναφέρεται στην αντίληψη μας για την πραγματικότητα και το πως αυτή είναι υποκειμενική, μία καλειδοσκοπική εικόνα μπορεί να ερμηνευτεί διαφορετικά από τον κάθε θεατή και αυτό αναδεικνύει το γεγονός ότι η αντίληψη της πραγματικότητας είναι υποκειμενική και επηρεάζεται από τις προσωπικές μας εμπειρίες και αντιλήψεις. Επιπλέον μπορούν να αναδείξουν την αντίληψη μας για την συμμετρία και την ισορροπία στον κόσμο μας. Η συμμετρία είναι μια βασική αρχή στην Φυσική και στην Τέχνη, τα καλειδοσκόπια με τις συμμετρικές τους εικόνες μας δίνουν μια ευκαιρία να εξερευνήσουμε αυτή τη βασική αρχή και να κατανοήσουμε την ύπαρξη της στον κόσμο γύρω μας διότι μας επιτρέπουν να δούμε την ανακλαστική συμμετρία, την περιστροφική και την μεταφορική συμμετρία σε μία ενιαία εικόνα. Καθώς παρατηρούμε αυτές τις εικόνες μπορούμε να δούμε τον κόσμο με διαφορετικό τρόπο και να ανακαλύψουμε κρυφές συμμετρίες που δεν είναι προφανείς στην καθημερινή μας αντίληψη, αναδεικνύουν το υποσυνείδητο και το ένστικτο.

Η έρευνα της Μαρίας Ζησοπούλου για τα  καλειδοσκοπικά μοτίβα και η αναζήτηση συμμετρίας και αντιστροφής στη φωτογραφία αποκαλύπτει πόσο πολύπλοκη είναι η αλληλεπίδραση μας με τον κόσμο γύρω μας και πως η τέχνη μπορεί να μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε και να εκφράσουμε αυτήν την πολυπλοκότητα. Επιζητεί να ανοίξει  ένα διάλογο για τη φύση την αλληλεπίδραση μας με τον κόσμο και πως να κατανοήσουμε αυτή τη σχέση μέσα από τα μυστήρια που κρύβονται στα καλειδοσκοπικά μοτίβα.

 

 

Διοργάνωση: Braggart Contemporary Art Gallery

Εγκαίνια: Τετάρτη 14 Ιουνίου  2023, στις 20:30

Διάρκεια: 14 Ιουνίου – 20 Αυγούστου, 2023

Ωράριο: Καθημερινά 17:00 - 21:00 Σάββατο 11:00 – 15:00

Τόπος: Παπακυριαζή 55, Λάρισα

 Κατόπιν ραντεβού Τ :6908622813

 

Χορηγός Κοκτέιλ : Kubrick-Pure Social Club /Κοκτέιλ μπαρ, Πρωτοπαπαδάκη 12, Λάρισα προσφέρει στους φιλότεχνους που θα την επισκεφθούν, την ευχαρίστηση να γευτούν το κοκτέιλ Chandon Garden Spritz

 

Image
Image
Image

Χρησιμοποιήστε όρους όπως “contemporary art” ή “κεραμικά” ώστε να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Please use keywords such as “contemporary art” or “ceramics” for better results.

Shop